Kozmetika

11 Dec, 2008

SvetNamestaja.com - Namestaj ipak ima veze sa vasom lepotom, miran san je u pitanju :)

— Autor malla @ 15:47

Pre neki dan me kontaktirao drug sa jednim zanimljivim linkom koji se bavi nameštajem. U principu to je još jedan od “svet” sajtova - Svet Nameštaja.

www.SvetNamestaja.com

Neću se osvrnuti na tehnički deo, broj banera i sl. tj sve ono što bih kao geek po profesiji trebao prvo da primetim, već na samu ideju projekta. Niše su strava stvar, i mnogo ćešće predstavljaju profitabilniju priču od horizontalnih portala. Imati veliki broj poseta, korisnika, i čega sve već je super, ali to dosta često sobom nosi i velike troškove održavanja koji se makar u Srbiji, opet, dosta teško daju valorizovati.

Otvaranje tržišta koje ne postoji na vašim prostorima, omogućava vam monopolsku poziciju neko vreme, što vam omogućava da na mnogo bolji način svoj rad i naplatite. Primeri ovakvih portala su Infostud recimo, koji se u početku fokusirao samo na studente, i u disbalansu broja studentkih portala i proizvoda koji se za iste nude se razvio u ono što je danas. Koliko god mi mislili da nije tako, oglašivačima su potrebne mediji za njihovo delovanje, koji će obezbediti što višu konverziju. U slučaju nameštaja ovo jako lepo dolazi do izražaja, čije je oglašavanje jako teško pozicionirati, obzirom da ne postoje mediji koji se bave samim opremanjem, eventualno neke TV emisije, a o njihovoj gledanosti se može samo diskutovati. Sa druge strane, proizvodjačima sportske opreme ovo je nešto lakše (opet postoje samo sportski kanali, i broj sportskih sadržaja je mnogo zastupljeniji u svim medijima).

Internet je bogom dan za ovu priču. Uspešnih sajtova vezanih samo za odredjenu nišu ima i kod nas, bez obzira na veličinu tržišta. Neke sam i spomenuo (svetovi ) a verujem da i vi svakodnevno posećujete neke od njih. Ukoliko ste zainteresovani za web, i želeli biste da pokrenete nešto svoje, ovo vam možda nije loša polazna ideja, istražite malo tržište, pokušajte da odgonetnete koja je to niša kojoj je očajnički treba prostor za oglašavanje, i bingo! Šta čekate? Bacite se na posao!

www.svetnamestaja.com
www.svetnamestaja.net
www.svetnamestaja.org
www.svetnamestaja.info
www.svetnamestaja.biz


Komentari

  1. Ultimately, a dilemma that I'm passionate about. I have looked for data of this caliber for the previous various hours. Your internet site is greatly appreciated.

    Autor James — 06 Maj 2017, 16:06


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me