Kozmetika

10 Nov, 2008

Brazilska depilacija

— Autor malla @ 03:33
Ako mislite da je depilacija izmišljotina modernog doba nametnuta ženama od strane muškaraca, varate se. Još u davno doba, Egipćanke su depilirale svoja tela i pritom se nisu zaustavljale na depilaciji nogu i pazuha. A dan danas žene na Bliskom istoku smatraju depilaciju tela delom uobičajene higijene. S odstranjivanjem dlačica počinju u ranoj dobi tako da im ne predstavlja ništa posebno, već im je postala deo rutine.

Brazilska depilacijaU našem društvu depilacija nogu i bikini zone je više-manje uobičajena, dok od takozvane brazilske depilacije većina žena još uvek zazire. Zbog srazmerno male potražnje za takvom depilacijom, deblji kraj izvlače žene koje je praktikuju, jer je mali broj kozmetičkih salona gde je mogu obaviti.
Najčešća dva razloga zaziranja od brazilske depilacije su strah od bolova i nelagodnost pri pomisli da vam neko nepoznat ''petlja'' po intimnim područjima. Što se tiče boli, vredi isto pravilo kao za depilaciju nogu - prvi put zaista boli, ali kasnije se naviknete i postane vam uobičajen tretman lepote. Onim ženama koje se stide, možemo samo reći da je to poseta slična poseti ginekologu - nemate ništa što kozmetičarka već nije videla. Naravno, postoje i one osobe koje jednostavno smatraju da im to ne treba - depilacija bikini zone zadovoljava njihove potrebe. U svakom slučaju, za tu vrstu ogoljenja treba se odlučiti isključivo ako je vi lično želite. Razlozi tipa biću poželjnija muškarcima i prijateljica me nagovorila nisu pravi razlozi. Moramo istaknuti kako brazilska depilacija u svetu nije rezervisana samo za žene, praktikuje je i manji broj muškaraca. Da, oni koji glume u pornićima, reći će cinici.


Šta je zapravo brazilska depilacija?

Izraz skidajte se do kraja kada pričamo o brazilskoj depilaciji dobija potpuno novo značenje. Brazilska depilacija je frizura intimnog područja, tj. uklanjanje svih dlačica s tog područja uz pomoć voska i traka. Vosak se najčešće nanosi špatulicom i skida brzim potezom u smeru suprotnom od rasta dlačica. Kod većine tipova te depilacije ostavlja se mala linija pubičnih dlačica, pa se u slučaju uklanjanja apsolutno svih dlačica ponekad koristi naziv full brazilian wax. Moderna praksa stigla je do nas, pogađate, upravo iz Brazila po kojem nosi i naziv. Zanimljivo je da u samom Brazilu nemaju nikakav poseban naziv za nju, taj postupak nazivaju jednostavno depiliranje.


Komentari

 1. brazilska depilacija? zvuci sjajno,naravno pod uslovom da nije previse bolna za zenu, meni se to dopada.

  Autor Losmi — 10 Nov 2008, 13:26

 2. Mislim da je ovo postala sasvim uopbicajena i standardna praksa, ali naravno sve je stvar ukusa :)

  Autor feminizam — 11 Nov 2008, 19:06

 3. Brazilska depilacija...Zvuci zanimljivo i privlacno...Interesuje me kad si vec pomenula nije bolno, mozda samo prvi put da li to govoris iz licnog iskustva ili si cula samo iz prica???

  Autor Simo — 13 Nov 2008, 19:27

 4. Govorim to iz lichnog iskustva :))... Pritom bavim se time, ako si raspolozen za jednu depilaciju javi se ;)

  Autor malla — 14 Nov 2008, 11:22

 5. Koliko kosta to zadovoljstvo?? :)

  Autor Miki — 14 Nov 2008, 12:41

 6. Ikakvo ti je licno iskustvo?Kako mislis bavis se tim??Kad da dodjem?Na koju depilaciju mislis...??

  Autor Simo — 14 Nov 2008, 23:44

 7. veoma eroticno, vodi te do najeroticnijih mesta u Brazilu...
  Znao bi na koju depilaciju mislim da si procitao naslov.

  Autor malla — 15 Nov 2008, 02:23

 8. Ne volim brazil...Nijesam procito naslov moraces mi reci, ako mislis da razmislim o depilaciji

  Autor Simo — 15 Nov 2008, 11:56


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me