Kozmetika

16 Nov, 2008

Izbegavajte šećer, izgledaćete mlađe

— Autor malla @ 17:19
Šecer ne utiče loše samo na liniju, šećer može da ubrza i stvaranje bora, tvrdi dermatolog dr Frederik Brant, među čijim su klijentima Madona i Šer. On veruje da je dovoljno jesti manje šećera da biste vratili sat deset godina unazad i poboljšali teksturu i sjaj kože.
- Šećer ubrzava propadanje elastina i kolagena, proteina ključnih za zdravlje kože. Drugim rečima, on vas čini starijim - kaže on. Prema njegovom iskustvu, lice se prirodno zategne već nakon deset dana bez šećera, a nakon godinu dana potpuno se promeni i izgled celog tela.
Neprijatelji mladalačkog izgleda kriju se i u zlatnoj, hrskavoj korici. Kuvanjem i pečenjem hrane na visokim temperaturama, baš kao i pri jedenju šećera, stvaraju se molekuli koji štetno deluju na izgled kože. Da biste ih neutralizovali, dobro je da pijete zeleni i beli čaj koji su bogati antioksidansima.
Kuru pomlađivanja započnite tako što ćete iz ishrane izbaciti sve slatko, uključujući med, fruktozu i veštačke zaslađivače. Čuvajte se i skrivenih šećera u alkoholnim i bezalkoholnim pićima. Tokom čišćenja dobro je da izbegavate pšenične proizvode, kvasac, povrće bogato skrobom, npr. krompir i slatko voće. Slobodno jedite zelene jabuke, borovnice, brokoli, smeđi pirinač, meso i ribu.

Komentari

 1. Ako tako kaze dr Frederik Brant, onda je to sigurno tacno.
  :)

  Autor subotic88 — 16 Nov 2008, 18:36

 2. Secer moze da prouzrokuje dijabetes ako ga ne unosis u dovoljnim kolicinama!!!!

  Autor Pivo — 16 Nov 2008, 19:28

 3. Ja ga unosim u vise nego dovoljnim kolicinama, ali i dalje izgledam mladje 5 godina..:(((

  Autor Na Licu Mesta — 16 Nov 2008, 21:38

 4. Sve moze da bude i lek i otrov.Bitne su kolicine
  :)
  pozz

  Autor anajankovic — 17 Nov 2008, 21:49


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me