Kozmetika

Pedikir

— Autor malla @ 01:48

Kao što vodite računa o manikiru, depilaciji... red je da se posvetite svojim stopalima. Pored estetike, posebnu pažnju poklonite banjskom efektu nege stopala, upriličite svojim nogama spa dan. Napunite kadicu vrućom vodom i neka zabava počne.

Banjanje

Uz kadicu i vodu sledi dodavanje nekog od izabranih proizvoda. Možete se odlučiti za neku od industrijskih kupki za stopala, ili pripremiti svoju. Od prirodnih spa dodataka preporučuju se esencijalna ulja, poput onih od drveta čajevca (deluje antiseptički), lavande (deluje opuštajuće) ili mentola koji će zagolicati vaš um i tabane.Za kraljevski užitak pospite latice ruže te se uz omiljenu muziku opustite desetak minuta. Stručnjaci Marie Claire-a preporučuju i stavljanje malog peškirića na dno posude sa vodom na kome ćete dodatno opustiti svoje noge.

Seckanje

Sledeće što vam predstoji jeste sečenje noktiju. Kod ove radnje obratite pažnju na sledeće. Nokte secite uvek ravno, nikako ukoso. Krajevi noktiju se oblikuju naknadno turpijom. Ukoso isečen nokat, osim što ružno izgleda, može početi i da urasta. Kada ste isekli nokat, nežno pogurajte zanoktice i iseći. Kao i kod manikira.

Ahilova peta

Sada predstoji obično najmukotrpniji posao, vaše pete. U zavisnosti od problema izaberite turpiju određene grubosti - za pete u dobrom stanju biće vam potrebna turpija nalik onoj za nokte, dok u težim slučajevima birajte one poput rendeta. Dok je jedna noga i dalje u vodi, druga se tretira, i obrnuto. Ako su vaše pete u jako lošem stanju, i koristite turpiju za pete, ne zaboravite da posle njega isturpijate kožu manje jakom turpijom kako ne biste ostavili hrapavu kožu. Kada jednom uradite ovakvo generalno sređivanje, nemojte ih zapostavljati, svakih nekoliko dana lagano posle tuširanja pređite koji put kamenom za pete svuda gde osetite hrapavu kožu.

Piling

Sada kada je još ostalo da na celom stopalu dobijete kožu poput anđela, izaberite neki od pilinga za stopala ili pripremite svoj. Kukuruzno brašno, šećer, ili morsku so umešajte u hidratantno mleko ili gel za tuširanje, po želji dodajte i koju kapljicu nekog miomirisnog ulja, te prionite na trljanje kružnim pokretima.

Masaža

Kada je kupanje gotovo, osušite noge i prionite na finiš. Vaše prekrasno oblikovane nokte nasijajte turpijom za poliranje, a zatim stopala obilato namažite nekom od najmasnijih krema. Prionite na masažu. Izučite tačke i krenite na posao. Noge možete i zapakovati tako što ćete staviti mnogo kreme, a zatim odmah navući čarape. Ovakva pakovanja mogu pomoći i najproblematičnijim nogama ako budete dovoljno uporni. Svako veče pre spavanja nanesite kremu, obujte čarape i ušuškajte se u krevet. U pomoć vam mogu priteći Pavlovićeva mast i vazelin.

                                                                                     malla_bgd@yahoo.com                                           


Depilacija-PREDNOSTI I NEDOSTACI METODA UKLANJANJA DLAČICA

— Autor malla @ 01:05

Neke ih imaju više, neke manje, ali niko ih ne voli – dlačice. Postoji nekoliko metoda depilacije, njihovog uklanjanja, ovo su one najčešće.

depilacijaDEPILACIJA Brijanje

DEPILACIJA Prednosti: Brijanje je najjednostavnija tehnika uklanjanja dlačica. Toliko jednostavna da čak i muškarci znaju kako koristiti žilet.
Najpogodniji delovi tela za brijanje su noge i područje ispod pazuha. Žilet bi trebalo menjati nakon svakog petog korištenja. Naravno, nemojte zaboraviti koristiti gel ili penu.

DEPILACIJA Nedostatak brijanja je prebrz rast dlačica, potrebno je ponavljati postupak svaki drugi dan. Navodno, nakon brijanja dlačice rastu brže i postaju jače.


depilacijaDEPILACIJA Čupanje pincetom

DEPILACIJA Prednost je to što nakon čupanja dlačice rastu sporije i gotovo su nevidljive tri nedelje. Pinceta je dobra samo za mala područja poput obrva i drugih delova lica, mada se zna koristiti i za područje ispod pazuha. depilacija


DEPILACIJA Nedostatak ove metode depilacije je bol, i sporiji je postupkak čupanja. Svaku dlačicu je potrebno posebno iščupati, najbolje u smeru rasta dlačice. 

 

 DEPILACIJA Električni epilatori

DEPILACIJA Prednost je što dlačicama treba više vremena da narastu i postanu vidljive (tri do četiri nedelje). Funkcionišu po principu više spojenih pinceta, pa je čupanje brže nego pojedinačnom pincetom. Cena je takođe prednost, jer jednom kada ga kupite ne trebaju vam dodatna ulaganja sledećih nekoliko godina.

DEPILACIJA Nedostatak električnih epilatora je poprilična bol. depilacijaDEPILACIJA Vosak

DEPILACIJA Prednost je to što dlačicama treba duže vremena pre nego što ponovno izrastu, a navodno nakon čupanja voskom rastu nježnije i tanje (što je vrlo diskutabilno među stručnjacima). Bol je epizodna, a neke žene je uopšte ne osete, ako se postupak izvodi pravilno. Voskom nikad ne čupajte nekoliko  dana pre i u toku menstruacije. Preporučujemo odlazak u kozmetički salon, ali ako se ipak odlučite za kućnu upotrebu obavezno nakon uklanjanja dlačica na kožu nanesite puder ili nešto drugo za umirivanje kože(ulje posle depilacije). Vosak (topli i hladni) se koristi za sve delove tela, poput bikini zone, stomaka, ruku, nogu i ostalih.

DEPILACIJA Nedostatak voska kao metode depilacije je to što je postupak zaista komplikovan za kućnu upotrebu. Dlačice trebaju da izrastu pre čupanja najmanje pola centimetra.

-preporuka:

Za sve delove tela osim bikini zone koristiti isključivo hladan vosak.depilacijaDEPILACIJA Kreme

DEPILACIJA Prednosti: Kreme za depiliranje uklanjaju dlačice nešto ispod površine kože, potrebno nešto duže vremena da ponovno izrastu, oko nedelju dana. Mogu se koristiti bez obzira na dužinu dlačice i na svim područjima, naravno ako možete podneti njihov miris.

DEPILACIJA Nedostatak: Depilacijske kreme su uvijek neuredne, često neugodnog mirisa. Konsultacije lekara i alergijski test su vrlo važni pre upotrebe.

 


depilacijaDEPILACIJA Elektroliza

DEPILACIJA Prednosti: Iako je potrebno nekoliko puta postiti kozmetički salon, nakon određenog broja ponavljanja dlačice će potpuno prestati da rastu. Ovo je trajna metoda uklanjanja dlačica.

DEPILACIJA Nedostatak ove metode depilacije je što se upotrebljava uglavnom za mala područja, taj postupak potrebno ponavljati nekoliko puta pre trajnog uklanjanja, a svaki tretman je dosta skup.depilacijaDEPILACIJA Laser

DEPILACIJA Prednosti: Lasersko uklanjanje dlačica je trajno. Nezavisno o vašoj koži preporučuju se različiti tretmani. Kao i kod elektrolize tretman moraju raditi isključivo stručne osobe. Obično je potrebno napraviti najmanje tri tretmana pre potpunog uklanjanja.

DEPILACIJA Nedostatak: Osim cene, tretmane bi trebalo raditi zimi jer je potrebno izegavati izlaganje suncu pre i nakon tretmana.


 

 


Ajlajner uz svaku šminku

— Autor malla @ 02:02

Ajlajner je nezaobilazan ove sezone. To sredstvo za šminkanje bez premca nanosi se lako i brzo, a pogledu daje dubinu i efektnost. Omogućava vam da se poigravate sa tonovima i da postignete željeni efekat - od jednostavnog do sofisticiranog izgleda. Treba samo da odaberete debljinu linije, boju ajlajnera i oblik crte koju ćete izvući.

Krupnije oči
Blago podignuta prema spolja, linija izvučena ajlajnerom doprinosi da oko deluje krupnije, a koža oko njega zategnuto. Savet: koristite ajlajner sa izuzetno tankom četkicom da biste mogli precizno da izvučete liniju i podebljate je onoliko koliko želite.

Pripremite „putanju“
Oslonite lakat na sto i iscrtajte tačkice uz samu gornju trepavicu, od unutrašnjeg ka spoljašnjem delu oka. Kad stignete do kraja, poslednju tačkicu iscrtajte malo više, ka obrvi.

Iscrtajte liniju
Ne podižući lakat sa stola, izvlačite liniju koristeći tačkice kao putokaz. Liniju izvucite iz dva dela: prvo od sredine kapka ka spoljašnjem uglu, a onda od sredine ka unutrašnjem uglu oka. Izvlačite liniju sve dok ne postignete željenu debljinu.

Sofisticiran izgled
Veštačke trepavice će vam pomoći da postignete vamp izgled za večernji izlazak. Ako odaberete model koji izgleda prirodno, niko neće primetiti vaše lukavstvo.

Ženstveniji izgled
Živele krupne oči! Zahvaljujući debeloj liniji izvučenoj ajlajnerom, oko deluje senzualnije. Ali samo pod jednim uslovom: da su vam kapci lepog oblika i da koža nije naborana.

Sjaj
Nanesite malo sedefaste bež senke na kapak, kao protivtežu tamnom ajlajneru.

Efektan rezultat
Na kapak nanesite sivkastobelu senku. Ajlajnerom izvucite jednu liniju u nivou trepavica, a drugu uz gornju ivicu kapka da biste naglasili njegov oblik. Posle toga izvucite nekoliko sasvim tankih linija na samom kapku.


Nega prirodnih noktiju

— Autor malla @ 18:52

Tajne negovanih noktiju

Ako imate problema sa noktima koji se lako lome, evo nekoliko saveta kako da ih dovedete gotovo do savršenstva. Lakirani i negovani nokti poželjni su i ovog leta, pa zato za početak pokušajte da napravite pauzu izmedju dva lakiranja.

Izbor turpije

Umesto sečenja, oblikujte nokte kartonskom turpijom. Mekša je od metalne koja uništava keratin. Nokte oblikujte prateći oblik prsta u jednom smeru. Izbegavajte agresivno turpijanje u oba smera.

Nosite rukavice
Gumene rukavice postavljene pamučnom tkaninom štite i ruke i nokte od deterdženata. Vuna i koža ih štite od hladnoće, koja loše utice na cirkulaciju u prstima i čini nokte krtima.

Kućna nega

Čak i kada ne sadrže aceton, sredstva za skidanje laka malo isušuju nokte. Posle skidanja laka operite ruke nežnim sapunom i dobro ih isperite. Nokti su i zimi suvi. Nanesite na njih kremu za ruke, navucite tanke pamučne rukavice i držite dok uveče gledate televiziju.

Masaža

Masaža ruku podstiče cirkulaciju i pokreće proizvodnju keratina u ćelijama. Nanesite na nokte kremu za lice na bazi voćnih kiselina, koja će na njih delovati kao piling i vratiti im sjaj.

Ishrana noktiju

Neki lakovi za nokte sadrže silicijum, koji je dragoceni saveznik noktiju. On je bitan za sintezu kolagena i vezivnog tkiva, što pomaže da se nokti obnove.
Osim hemijskih formula za pomoć, vaši nokti postaće čvršći i ako obogatite ishranu vitaminima A, C, E (štite nokte od oštećenja), B1 i B6 (podstiču cirkulaciju) i aminokiselinama koje ubrzavaju njihov rast. Uzimajte ovaj "vitaminski koktel" svakodnevno. Jedite raznovrsnu hranu, dosta voća i povrća.


Najlepši nokti

— Autor malla @ 20:05

Veliki broj žena obraća i te kakvu pažnju na svoje nokte. Imaju i pravo; lepi nokti daju šakama lep i negovan izgled - a mnogi, makar i nesvesno, procenjuju ljude baš po izgledu njihovih ruku.

Kako bi to trebalo da izgledaju nokti, pa da budu najlepši mogući? Postoji li neki izgled noktiju koji će uvek biti lep, bez obzira na to šta je u tom trenutku u trendu? Postoji.
 

Nemali broj dama pokušavaće, ako im to njihov posao dopušta, da puste što je moguće duže nokte i takve nokte (obično nalakirane jarkocrvenim lakom) smatraće ženstvenim. Međutim, predugački nokti, bilo da su prirodni ili veštački, pa još i nalakirani jarkim bojama, priliče samo nekim profesijama, kao što je striptizeta; za sve ostale nokti će biti najlepši ako imaju prirodan izgled i samo su blago ukrašeni. Kakvi su to nokti prirodnog izgleda?

Pre svega, kratki su. Prelaze jagodice prstiju tri ili četiri milimetra, ne više. Pored dužine, važan je i oblik nokta - ako su četvrtasto ili špicasto oblikovani, nipošto ne mogu da izgledaju prirodno. Najženstveniji je ovalan oblik, jer prirodno prati liniju vrha prsta, kao i zanoktica.

Što se boje tiče, transparentni i sedefni lakovi u boji kože ili ružičastoj uvek izgledaju lepo, elegantno i ženstveno i nikada ne izlaze iz mode. Samo, obratite pažnju: ako su vam nokti požuteli od toga što prečesto upotrebljavate lak, nemojte podleći iskušenju da nanesete lak koji sadrži previše bele boje. Mada će ovakav lak uspešno prekriti žutilo, daće vašim noktima mat boju, otprilike kao da ste nanele kreč. Kako biste izbegle da do ove pojave (žutila) uopšte dođe, povremeno nemojte nanositi nikakav lak - lepo i ženstveno izgledaju i nenalakirani nokti ako su lepo oblikovani. Nokte u takvim prilikama možete počastiti maslinovim uljem, što će ih nahraniti i dati im blistav izgled (ono što ne upiju, naravno, obrišite).

                                                                                                   

'Spa' tretman u vašem kupatilu

— Autor malla @ 14:00

Svakodnevno nas bombarduju u medijima raznim skupim "spa" tretmanima koji bi trebalo da nas reše stresa zarađenog na poslu, kod kuće ili po zakrčenim ulicama...

Ponuda je zaista velika, ali zato niti cena tih tretmana ne zaostaje. Naravno, nemamo ništa protiv toga da s vremena na vreme pobegnete preko vikenda u neku oazu mira i prepustite se svim mogućim masažama, tretmanima blatom i čokoladnom maskom, manikirom i pedikirom. Ipak, tako nešto većina nas može priuštiti retko, što zbog nedostatka vremena što zbog nedostatka novca. Ali vam je zato vaše kupatilo uvek na raspolaganju, pa iskoristite češće njegove blagodati.
 
Uz nekoliko malih trikova jednako se možete opustiti kod kuće kao i u mnogobrojnim wellnessima. Sami sebi pružite nekoliko tretmana i zaboravite sav stres na neki perod.

Za početak potrebno je temeljno očistiti kupatilo i iz njega izneti sve suvišne stvari kako bi se stvorila dobra osnova za prozračnu i pročišćujuću atmosferu. Stavite neku kućnu biljku koja će uneti dašak prirode, i zapalite nekoliko sveća svetlih boja kao što su lisnato zelena ili nebesko plava koje deluju umirujuće.
 Zapalite mirišljavi štapić laganog i nenametljivog mirisa ili eterično ulje.Najbolje arome su aloe vera, ruža ili kamilica koje su veoma opuštajuće, ali ako želite malo intezivnije mirise odaberite miris između mente, eukaliptusa ili cimeta koji deluju stimulativno.Kako bi još dodatno pridoneli opuštajućoj atmosferi pustite meditativnu muziku ili zvukove prirode kao što su zvukovi okeana, slapova ili letnje livade. Sada je vaše kupatilo pretvoreno u carstvo mira i opuštanja i možete početi s tretmanima lica i tela.
Hladna maska od meda i jaja...       
 
 
 
 
 
 
 
 
 

«Prethodni   1 2

Powered by blog.co.yu