Kozmetika

19 Okt, 2008

Najlepši nokti

— Autor malla @ 20:05

Veliki broj žena obraća i te kakvu pažnju na svoje nokte. Imaju i pravo; lepi nokti daju šakama lep i negovan izgled - a mnogi, makar i nesvesno, procenjuju ljude baš po izgledu njihovih ruku.

Kako bi to trebalo da izgledaju nokti, pa da budu najlepši mogući? Postoji li neki izgled noktiju koji će uvek biti lep, bez obzira na to šta je u tom trenutku u trendu? Postoji.
 

Nemali broj dama pokušavaće, ako im to njihov posao dopušta, da puste što je moguće duže nokte i takve nokte (obično nalakirane jarkocrvenim lakom) smatraće ženstvenim. Međutim, predugački nokti, bilo da su prirodni ili veštački, pa još i nalakirani jarkim bojama, priliče samo nekim profesijama, kao što je striptizeta; za sve ostale nokti će biti najlepši ako imaju prirodan izgled i samo su blago ukrašeni. Kakvi su to nokti prirodnog izgleda?

Pre svega, kratki su. Prelaze jagodice prstiju tri ili četiri milimetra, ne više. Pored dužine, važan je i oblik nokta - ako su četvrtasto ili špicasto oblikovani, nipošto ne mogu da izgledaju prirodno. Najženstveniji je ovalan oblik, jer prirodno prati liniju vrha prsta, kao i zanoktica.

Što se boje tiče, transparentni i sedefni lakovi u boji kože ili ružičastoj uvek izgledaju lepo, elegantno i ženstveno i nikada ne izlaze iz mode. Samo, obratite pažnju: ako su vam nokti požuteli od toga što prečesto upotrebljavate lak, nemojte podleći iskušenju da nanesete lak koji sadrži previše bele boje. Mada će ovakav lak uspešno prekriti žutilo, daće vašim noktima mat boju, otprilike kao da ste nanele kreč. Kako biste izbegle da do ove pojave (žutila) uopšte dođe, povremeno nemojte nanositi nikakav lak - lepo i ženstveno izgledaju i nenalakirani nokti ako su lepo oblikovani. Nokte u takvim prilikama možete počastiti maslinovim uljem, što će ih nahraniti i dati im blistav izgled (ono što ne upiju, naravno, obrišite).

                                                                                                   

Komentari

 1. napokon neko da prepozna da je lepota u kratkim noktima sa bez bojom laka ili bledo rozim tj. sto prirodnijim ali takodje crveno je klasika ali devojke.. na kratkim noktima! plus crna je ponovo in bravo za Chanel!

  Autor catfly — 19 Okt 2008, 21:27

 2. Meni se najviše dopada francuski manikir, mislim da se lepo može uraditi i u kućnoj radinosti. Ali me nervira što bukvalno svaka devojka ovih dana ide jednom - 2x nedeljno kod manikira na novi ukrasni samolepljivi cvet ili tampon pečat ili šljokice.

  Nije bitno što kosa nije oprana ili pristojno obučena, bitno je da su tu plastični nadograđeni nokti.

  Autor zanoktica — 19 Okt 2008, 22:51

 3. Jaoooj, da li ima nesto gore nego ka vidim devojku sa izrastkom na vrh glave, a kosa maaasna i jos neocesljana, pa onde gde je spavala ostao razdeljak. E, to obavezno prati plisana trenerka sa "hijena", "tigar" ili "krava" printom, ajlajner do uva i nazad, rumenilo u boji africkog peska sa par slojeva i naravno....KANDZE OD NOKTIJU! Fuj ;>

  Autor Aaaaa — 20 Okt 2011, 00:44

 4. U pravu ste.Meni se iskreno svidja kad zena namaze bezbojni lak:)

  Autor Mu,mu — 06 Apr 2013, 17:07

 5. Drkate li qurac?

  Autor slina — 06 Apr 2013, 17:09

 6. Kako volim kad svojoj zeni lizem picu i jebem je sa jeednom metalnom Šipkom

  Autor Silovatelj — 06 Apr 2013, 17:12


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me