Kozmetika

'Spa' tretman u vašem kupatilu

— Autor malla @ 14:00

Svakodnevno nas bombarduju u medijima raznim skupim "spa" tretmanima koji bi trebalo da nas reše stresa zarađenog na poslu, kod kuće ili po zakrčenim ulicama...

Ponuda je zaista velika, ali zato niti cena tih tretmana ne zaostaje. Naravno, nemamo ništa protiv toga da s vremena na vreme pobegnete preko vikenda u neku oazu mira i prepustite se svim mogućim masažama, tretmanima blatom i čokoladnom maskom, manikirom i pedikirom. Ipak, tako nešto većina nas može priuštiti retko, što zbog nedostatka vremena što zbog nedostatka novca. Ali vam je zato vaše kupatilo uvek na raspolaganju, pa iskoristite češće njegove blagodati.
 
Uz nekoliko malih trikova jednako se možete opustiti kod kuće kao i u mnogobrojnim wellnessima. Sami sebi pružite nekoliko tretmana i zaboravite sav stres na neki perod.

Za početak potrebno je temeljno očistiti kupatilo i iz njega izneti sve suvišne stvari kako bi se stvorila dobra osnova za prozračnu i pročišćujuću atmosferu. Stavite neku kućnu biljku koja će uneti dašak prirode, i zapalite nekoliko sveća svetlih boja kao što su lisnato zelena ili nebesko plava koje deluju umirujuće.
 Zapalite mirišljavi štapić laganog i nenametljivog mirisa ili eterično ulje.Najbolje arome su aloe vera, ruža ili kamilica koje su veoma opuštajuće, ali ako želite malo intezivnije mirise odaberite miris između mente, eukaliptusa ili cimeta koji deluju stimulativno.Kako bi još dodatno pridoneli opuštajućoj atmosferi pustite meditativnu muziku ili zvukove prirode kao što su zvukovi okeana, slapova ili letnje livade. Sada je vaše kupatilo pretvoreno u carstvo mira i opuštanja i možete početi s tretmanima lica i tela.
Hladna maska od meda i jaja...       
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Powered by blog.co.yu