Kozmetika

Nega prirodnih noktiju

— Autor malla @ 18:52

Tajne negovanih noktiju

Ako imate problema sa noktima koji se lako lome, evo nekoliko saveta kako da ih dovedete gotovo do savršenstva. Lakirani i negovani nokti poželjni su i ovog leta, pa zato za početak pokušajte da napravite pauzu izmedju dva lakiranja.

Izbor turpije

Umesto sečenja, oblikujte nokte kartonskom turpijom. Mekša je od metalne koja uništava keratin. Nokte oblikujte prateći oblik prsta u jednom smeru. Izbegavajte agresivno turpijanje u oba smera.

Nosite rukavice
Gumene rukavice postavljene pamučnom tkaninom štite i ruke i nokte od deterdženata. Vuna i koža ih štite od hladnoće, koja loše utice na cirkulaciju u prstima i čini nokte krtima.

Kućna nega

Čak i kada ne sadrže aceton, sredstva za skidanje laka malo isušuju nokte. Posle skidanja laka operite ruke nežnim sapunom i dobro ih isperite. Nokti su i zimi suvi. Nanesite na njih kremu za ruke, navucite tanke pamučne rukavice i držite dok uveče gledate televiziju.

Masaža

Masaža ruku podstiče cirkulaciju i pokreće proizvodnju keratina u ćelijama. Nanesite na nokte kremu za lice na bazi voćnih kiselina, koja će na njih delovati kao piling i vratiti im sjaj.

Ishrana noktiju

Neki lakovi za nokte sadrže silicijum, koji je dragoceni saveznik noktiju. On je bitan za sintezu kolagena i vezivnog tkiva, što pomaže da se nokti obnove.
Osim hemijskih formula za pomoć, vaši nokti postaće čvršći i ako obogatite ishranu vitaminima A, C, E (štite nokte od oštećenja), B1 i B6 (podstiču cirkulaciju) i aminokiselinama koje ubrzavaju njihov rast. Uzimajte ovaj "vitaminski koktel" svakodnevno. Jedite raznovrsnu hranu, dosta voća i povrća.


Powered by blog.co.yu